Personlighed psyko

Ambivert: hvem er det, hvordan man genkender og hvilke erhverv passer til ham?

Ambivert: hvem er det, hvordan man genkender og hvilke erhverv passer til ham?

deltage i diskussionen

 
Indholdet
 1. Term betydning
 2. Personlighedstype
 3. Fordele og ulemper
 4. Liste over berettigede erhverv
 5. Hvordan håndteres ambivert?

Det er svært at overraske nogen med ordene "introvert" og "udadvendt". Men hvis disse psykologiske termer er kommet ind i de fleste menneskers omsætning, er viden om ambiverter stadig utilstrækkelig. I mellemtiden er denne gruppe mere almindelig, end det kan synes.

Term betydning

Det klangfulde navn "Ambivert" indeholder allerede en anelse om betydningen. Mange ved selvfølgelig, at "ambivalent" er noget, der kan have to modsatte betydninger på samme tid. "Ambidexstra" refererer til mennesker, der besidder to hænder lige så godt. På samme måde betyder ordet "ambiversion" i psykologien samtidig forekomsten af ​​de karakteristika, der er forbundet med introverter og ekstroverter. Denne unikke kombination giver en god tilpasning i det mest forskelligartede menneskelige samfund. Definitionen af ​​ambivert indikerer, at en sådan person føles harmonisk i selskab med nye mennesker og i et helt velkendt miljø.

Det kan synes, at det betyder at opnå et bestemt gyldent middel. Folk trækker sig ikke ind i sig selv, men de lider ikke i mangel af kommunikation med den ydre cirkel. Dette er dog ikke tilfældet: den høje kommunikationshastighed og vedligeholdelsen af ​​nye bekendtskaber kan kun opretholdes i kort tid. Ambiverts kan smerteligt opfatte visse udtryk for mennesker omkring dem. Det er vigtigt, at denne opfattelse sommetider bevares, selv med fuldstændig ekstern ro.

Personlighedstype

Høj tilpasningsevne til forskellige forhold, evnen til at vælge de mest hensigtsmæssige betjeningslinjer - dette er et karakteristisk træk ved ambivert. Samtidig er det vigtigt at forstå, at der i virkeligheden ikke er nogen "kemisk rene" introverter og ekstroverter. I levende mennesker, og ikke i psykotyper beskrevet i speciallitteraturen, blandes tegn på udadvendte og indadvendte typer uundgåeligt. Og en ambivert er en person, der med stor vanskelighed, selv fagfolk klarer at genkende dominans af visse træk. Sådanne individer føler undertiden behovet for stille afsondrethed.

Men et sådant ønske er forbigående, og til tider erstattes det brat af et ønske om at kommunikere med andre mennesker, selv via telefon. Ambiverts kan genkende sig selv ved denne ejendom: hvis de er tvunget til at forblive ensom eller kommunikere under omstændigheder uden deres kontrol, vil de roligt tolerere en sådan situation.

Et andet træk ved midten mellem en indadvendt og en udadvendt type er fraværet af mærkbare problemer med tilpasning. Selv kommunikere med en tidligere ukendt person, realiserer ambivert straks, at samtalepartneren behøver, hvor han er snedig og hvor han taler sandheden. En blanding af tegnsorter gør det lettere at forstå empati og anerkendelse af selv omhyggeligt skjulte følelser.

Ambiverts lige så godt føler sig i rollen som en observatør og som leder. Disse manifestationer kan let skifte, for på et tidspunkt er en følelse af frigørelse vigtigere og i andre en demonstration af ens betydning. Et mellemliggende niveau af mental aktivitet udelukker ikke en vis grad af stolthed, men det sjældent dominerer. Ambiverts sjældent åbent konflikt. Det er vigtigt, at sådanne mennesker og andre forsøger at holde sig fra åben fjendtlighed.

En sådan person er effektiv som en selvstændig enhed, og som en del af et formelt eller uformelt hold. Når hun vælger en samspil med andre mennesker, vælger hun ikke bare den mest rentable, men også den sikreste strategi. Den der tillader både at opnå et seriøst resultat i tilfælde af succes og at afbryde kommunikation, samarbejde, hvis en fejl sker, hvis den anden side opfører sig uærligt. Et sådant valg sker ubevidst som i sig selv. Ingen grund til at studere speciel litteratur, en form for træning eller smertefulde refleksioner.

Ambivercity skabes stort set på det biologiske plan. Dette er et specifikt forhold mellem excitation og hæmning i hjernen. Det skal tages i betragtning, at det på trods af den tilsyneladende forudbestemning og forudbestemning af mental fleksibilitet kan tilpasses, selv om det er svært at rette op. Det er muligt at genkende ens identitet som en ambivert personlighedstype selv uden at ty til psykologer.

Det er nok at indse, i hvilket omfang sådanne øjeblikke er passende for en person:

 • periodisk fald i aktivitet med overgangen til positionen af ​​"observatør"
 • manifestation af fremragende lederskab og organisatoriske kvaliteter, men kun i en bestemt situation, der sker lejlighedsvis;
 • Forskellen i definitionen af ​​adfærd (nogle lægger vægt på lederskabshenstillinger, andre bemærker næsten ikke);
 • evne til at holde roen i næsten ethvert miljø
 • Det samme positive resultat i gruppen og isoleret fra det.

I nogle tilfælde ambiververt mere til udadvendt. Sådanne mennesker kan nemt etablere nye kontakter selv med personer fra en usædvanlig vennekreds, fra en anden professionel, etnisk eller kulturel gruppe. Evnen til nemt at dele deres tanker og ideer om forskellige problemer, er vilje til at afsløre deres oplevelser til omverdenen bemærket. Men fra tid til anden mindsker sådanne ambiverter deres aktivitet og forlader for "stille bagvand". Der genopretter de deres psykiske energi, som senere hjælper med at kommunikere og opbygge interaktion.

Hvis du ikke kan blive i fred og ro, opstår udmattelse af mental styrke, følelsesmæssig og intellektuel træthed meget tidligere end ekstroverts. Derfor forsøger de at tilbringe ferie, weekender og undertiden endda aftener og helligdage væk fra folk eller med et minimum af dem. Hvis der ikke er mulighed for at gå til flodbredden, til skoven, at gå på pension i en lejlighed eller et hus - bare gå ad gaderne og forsøge at være væk fra steder, hvor de kan møde kollegaer eller bekendte.

Men der er den modsatte type: ambivert, "som er lidt mere introvert." En sådan person foretrækker ensomhed meget mere, oplever i ham bogstaveligt et vigtigt behov. Offentlig aktivitet kan også manifestere sig, men det er ret sjældent og kort. Når man taler figurativt på "tavlen" på en skole eller universitet, er det stadig muligt at aflevere en rapport på et årligt møde eller et ugentligt møde, men at udsende på tv eller spille dagligt i teatret, vil det være svært at gå på biografen. Det skal bemærkes, at en sådan blanding af personlighedstræk kan være omhyggeligt skjult. Blandt et stort firma - på en banket, i et stort arbejdsteam, på en fest, kan folk rundt beundre den afslappede og hvide af en person, manifestationen af ​​opmærksomhed fra hans side. Men det koster en masse mental energi, nogle gange bringer indre ubehag.

Ambivert med en indadvendelse karakteriseres af evnen til at reflektere, tænke over og klart planlægge deres handlinger. En person er helt klar over hans styrker og svagheder i en bestemt situation. Det er muligt at tænke den optimale handlingsstrategi, rette den efter behov. Forskellige fejl og problemer kan opleves ret akutt, men for andre, bortset fra de nærmeste, er det ikke altid indlysende.

Men der er ingen fare for at blive nedsænket i depression, fordi intense oplevelser er kortvarige, og hvis du skal gøre noget andet, bliver de hurtigt glemt. hjælper og foretrækker personlig komfort.

Fordele og ulemper

Kendskab til de generelle karakteristika ved ambiverter tillader ikke en til at finde ud af, hvad deres fordele og ulemper er. Dette emne fortjener mere grundig overvejelse. Ambivertu er let tilgængeligt, omhyggeligt og tidskrævende arbejde. Antag at resultatet af et separat trin ikke er indlysende, men den meget strålende afslutning af et bestemt projekt, udformningen af ​​planen giver en person glæde. Det vigtigste er, at målet skal være tydeligt angivet, viste sig at være reelt og subjektivt.

Hvis disse betingelser er opfyldt, arbejder ambiverne på en planlagt og vellykket måde, selv hvor folk i andre psykologiske typer "giver op" og stopper foran vanskeligheder. Afstanden fra konflikter og evnen til at slukke dem gør det muligt at reducere konfronteringsniveauet i og omkring kollektivet. Derfor påvirker engagerende ambiver sædvanligvis lidenskabens varme og øger produktiviteten af ​​gruppens aktiviteter. Selv hvor alle andre ville være involveret i en skandale, glemmer udførelsen af ​​den officielle pligt. Klare kontrol over følelser:

 • vagter mod hensynsløse beslutninger
 • giver dig mulighed for at distribuere opmærksomhed og gøre indsatsen mere rationelt;
 • hjælper med at afspejle manipulators forsøg på at ændre prioriteter, for at give de vigtige ting til det ubetydelige og omvendt.

Ambiverts er opmærksomme og omsorgsfuldt mod andre mennesker. Det er behageligt at kommunikere med dem, selvom situationen er ubehagelig, og stemningen er forringet kraftigt. Samtidig er evnen til at opretholde en afstand også en nyttig egenskab. Dette blokerer forsøg på psykologisk pres, komplicerer desuden alle former for geniale manipulationer. I budgettet forhindres overdreven fortrolighed og omdannelsen af ​​uformelle interaktioner i en kollektiv til et værktøj til nogle intriger og spidse.

Ambiverts ved i forvejen, hvordan man kan fylde manglen på mental styrke og følelsesmæssig energi, hvordan man finder inspiration. Sådanne mennesker, som aldrig starter med et nyt projekt for sig selv, specielt i et usædvanligt aktivitetsområde, i et nyt miljø eller i ikke-standardmæssige forhold, må aldrig forsøge at "stikke ud" deres lederstillinger. De "bare" arbejder efter planen. I mellemtiden forsøger mange andre at intrigere i deres favør, for at slappe af vanskelige kombinationer. Derfor bliver det i slutningen af ​​projektet klart, at det var de ambiverter, der udførte hovedparten af ​​arbejdet og opnået strålende succes.

Det er vigtigt at bemærke, at ambiverter er noget værre end introverter, der er tilpasset til at udføre lang monotont arbejde. Ja, officielle behov og betingede kvaliteter, andre eksterne forhold kan tvinge sådanne mennesker til at engagere sig i det. Men den samlede produktivitet vil stadig være for lav. En ambiverted person skal være forsigtig med overdreven ofre og ønsket om at afsætte sit liv til en anden. En anden ulempe ved denne type karakter er den hyppige selvtillid, overvurderingen af ​​deres styrke; de er relateret til det faktum, at alt som helst er alt for godt udført.

Liste over berettigede erhverv

Ovenstående gælder for ethvert job. Fordi næsten overalt er der listede, manipulatorer, troublemakers, som skal modstå modsætningen af ​​karakteregenskaberne og det objektive resultat. Men der er stadig aktivitetsområder, hvor ambiverter bør deltage i første omgang. Job i store hold samt alle stillinger, der involverer konstant kommunikation med andre mennesker, er absolut ikke egnede til dem. Denne form for aktivitet, hvis du skal gøre det hele tiden, bruger ambiensernes styrke hurtigt og forhindrer dem i at realisere deres fordele.

Men i fjernt arbejde eller i et lille sammenhængende samfund føler de sig meget bedre og mere selvsikker.Mennesker af denne psykologiske type skal med jævne mellemrum vise deres eget arbejde og opsummere arbejdet i en vis tid. De klarer at opnå gode resultater i kreativt arbejde, i intellektuelle studier af forskellig art, hvor der ikke er nogen stiv tidsplan og en klar ramme. Ambiverts kan være gode kunstnere, forfattere; på den årlige udstilling eller ved præsentationen af ​​en ny bog skinner de og resten af ​​tiden arbejder de i fred og ro.

Det er vigtigt at forstå, at i første omgang for en sådan person er vigtigt selv, trivsel og komfort. Smart ledere tager højde for dette, når de placeres i stillinger, når de uddeler opgaver. Ambiverts kan overlades til at præsentere modparter til det projekt, de har arbejdet på i lang tid. Disse mennesker vil klare sig godt med indførelsen af ​​nye assistenter, yderligere medarbejdere. Men alle former for lederskab for dem er af ringe betydning.

Ambiverts men kan være effektive salgsassistenter og udstillingsarbejdere. Extroverts er mere aktive, men intensiteten af ​​deres indsats, som nogle gange vokser i besættelse, bliver til mistillid, afviser købere eller kunder. Af disse årsager er det nyttigt at tiltrække personer med en ambivert personlighedstype inden for marketing og reklame som promotorer, handelsfolk og sælgere. De forstår dybt de motiver og tankegang for andre mennesker, de ved hvordan de finder den bedste tilgang til dem.

I dette tilfælde er det ikke nødvendigt at overlade sådanne personer det arbejde, der anbefales til introverter.

Ambiverts føler sig ret godt som copywriters, rewriters og redaktører. Sådanne fjernbetjeninger, når hovedtræk er evnen til hurtigt at trænge ind i essensen af ​​den nye opgave, især den krævede stil, samt klare selvdisciplin i tid og rækkefølge af værker, er optimale for dem. Men hvis du ikke overvejer arbejdet med teksterne, skal du være opmærksom på frivillige aktiviteter. Når en sådan person kommunikerer med dem, der har brug for velgørenhed, viser han empati. Ved udarbejdelse af rapporter, løsning af økonomiske problemer og planlægning af fremtidige aktiviteter indgår en anden positiv karaktertræk - udtalte rationalitet.

Hvad der er sagt ovenfor om offer er også meget vigtigt for:

 • socialarbejdere;
 • redningsfolk og brandmænd
 • politibetjente
 • sikkerhedsvagter;
 • læger og dyrlæger.

Alle disse mennesker skal vise medfølelse, men om nødvendigt skiftes hurtigt til "strengt rationel tilstand." Evnen til at forstå andre, kombineret med rationalitet og beskyttelse mod manipulation, gør det muligt at udnævne ambiverter til stillinger i personaleafdelingen i virksomhedens sikkerhedstjeneste. Den begrundede rapport om sin stilling til andre og evnen til at forstå modstandernes virkelige motiver er relevant for politikere og offentlige figurer, for diplomater og korrespondenter.

Hvordan håndteres ambivert?

Livet er dog ikke udtømt ved arbejde. Og for alle - for drenge og piger, voksne og ældre, er det meget vigtigt at vide, hvordan man opbygger et personligt forhold til ambiverter. Den nemmeste måde for dem, der oprindeligt tilhører denne type person. Men resten kan løse dette problem i lyset af de enkle principper. Først og fremmest tving ikke ambassader til at kommunikere og svare til hver dag, nogle gange må du ikke lade dem være opmærksomme.

Denne type personlighed forårsager en dårlig holdning til alle, som konstant klager og "whines". Manipulationer, selv de mest subtile, genkendes meget hurtigt og bliver effektivt afskåret ... sammen med manipulatorerne. Kontraproduktivt og følelsesmæssigt pres, forsøg på psykologisk pres. Sommetider er ambivert underordnet, men vil hurtigt opdele forholdet for ikke at bøje sig igen. Det er uønsket at tvinge sådanne mennesker til at være i centrum for opmærksomhed, for at træffe aktive beslutninger.

  Der er nogle flere anbefalinger, når man beskæftiger sig med ambiverter:

  • ingen grund til at vise aggression
  • vulgaritet og brutalitet bør undgås;
  • Det er tilrådeligt at give samtaleren tale uden at pålægge en monolog
  • Start kommunikation med personlige og interessante emner for en person;
  • at med jævne mellemrum vise opmærksomhed og omhu under overgangen til den indadvendte fase (selv om det undertiden er bedre at forlade alene, alene - det hele afhænger af følsomhed og den specifikke situation).

  Elleve tegn på, at en mand er en ambivert, er i videoen nedenfor.

  Skriv en kommentar
  Oplysninger til reference. Må ikke selvmedicinere. For sundhed, altid konsultere en specialist.

  mode

  skønhed

  relationer