Personlighed psyko

Klassifikation og principper for bestemmelse af personlighedens psykotype

Klassifikation og principper for bestemmelse af personlighedens psykotype

deltage i diskussionen

 
Indholdet
 1. Klassificering af hovedtyper af personlighed
 2. Hvorfor skal du kende din psyko?
 3. Principper og metoder til bestemmelse af det psykologiske lager
 4. alternativer

Hver person har unikke karaktertræk, der adskiller individet fra andres crowd. Men der er nogle små ligheder i en persons adfærd og hans holdning til livet. Det er for sådanne ligheder, at psykologer har forsøgt at skabe en klassificering af en persons psykotype og at udklare principperne for dens definition i mere end et århundrede.

Klassificering af hovedtyper af personlighed

I den moderne verden er der et stort antal muligheder for adskillelse af individer i forskellige psykologiske typer. De mest almindelige er teorierne for Carl Jung og Hippocrates. Den første videnskabsmand delte alle mennesker i to vigtigste psykotyper.

 • Indadvendt. En sådan person kommer modvilligt i kontakt med omverdenen, ofte falder ind i deres indre oplevelser.
 • En udadvendt. Disse mennesker er åbne og omgængelige, de kan ikke være alene i lang tid, da de foretrækker at blive i samfundet ofte.

  Hippocrates har skabt sin egen klassifikation, som for tiden er en af ​​de mest almindelige teorier. Per definition er en specialist, der er 4 psyko.

  • Sangvinsk. En optimistisk person, der nemt kan tilpasse sig et nyt hold. Positiv, og kan ikke lide rutine.
  • Kolerisk. Han er kendetegnet ved impulsivitet, mangel på balance. Naturen er lidenskabelig og ekstremt følelsesladet, mangler vedholdenhed.
  • Flegmatisk. Sådanne mennesker er rolige og afbalancerede, vedholdende og kloge, og deres følelser er stabile. Sandt i arbejdet er de ofte langsomme.
  • Melancholic. Denne psykotype er kendetegnet ved sårbarhed, overdreven følsomhed, det er frygtsomt og bekymrer sig ofte over baggrunde. Ofte trist og foretrækker ensomhed, snarere end et støjende selskab.

  Der er personer af samme type, men der er dem, der formår at kombinere to psykologiske typer med en overvejelse af en bestemt type.

  Hvorfor skal du kende din psyko?

  Det er umuligt at relatere en person udelukkende til en enkelt psykotype, fordi alle har karaktertræk fra forskellige klassifikationer. Nogle af dem ser lysere ud, mens andre - kun i nogle situationer, eller ikke så udtalte.

  Det er vigtigt at vide, hvilken slags psyko personen har, fordi der er mulighed for at rette nogle funktioner, der forstyrrer relationer med tætte mennesker, kolleger eller i livet generelt. Selvkendskab hjælper med hurtigt og vellykket at realisere sig inden for et bestemt aktivitetsområde, for at tilpasse sig samfundet.

  Det er lige så vigtigt at tage hensyn til egenskaberne hos en anden persons karakter for at kunne opbygge det rette forhold mellem elskere, kolleger eller familiemedlemmer. Således er det muligt at forudsige reaktionen på spørgsmålet eller svaret fra samtaleren, hans adfærd i en bestemt situation.

  Principper og metoder til bestemmelse af det psykologiske lager

  I øjeblikket er der et stort antal muligheder for at klassificere alle individer i bestemte psykotyper, fordi hver videnskabsmand identificerer sine egne distributionskriterier. Alle er ret subjektive, men har ret til at eksistere. Den tyske specialist Karl Leonhard tilbyder sin egen klassificering og måder at bestemme sin personlighedstype på.

  • Hyperthymic. Denne type omfatter mennesker, der er aktive, energiske, omgængelige, de elsker at være i centrum for opmærksomhed og tolererer ikke rutine, ensomhed, men ønsker ikke at lytte til andres meninger til at adlyde dem.
  • Distimny. Det absolutte modsatte af den første type: de er genert og træg mennesker, nogle gange pessimistiske, bryder sig ikke om konfliktsituationer, er venner med kun få, og adlyder kun dem, som de stoler på.
  • Overgearet. Ekstremt irriterende personligheder, der engagerer sig i et argument eller starter en konflikt, er et spørgsmål om tid. Det ser ud til, at en person nu er rolig og positiv, når han pludselig begynder at irritere alle forfærdeligt, er han angiveligt undervurderet og ikke respekteret, så du skal finde ud af, hvad der er årsagen.
  • Kom godt fast. Personer, der konstant fornærmet med eller uden mistanke om nogen af ​​noget og kan lide at undervise andre mennesker, kan tage sig af det. De siger ofte om sådanne mennesker - "han er altid utilfreds med noget".
  • Cycloidale. Det er svært for sådanne mennesker at bestemme deres personlighedstype, da stemningen i denne person er meget foranderlig. Hvis der på dette tidspunkt stiger positive tanker i hovedet, så er personen social og ikke-modstridende, men når stemningen ændrer sig, bliver han trukket tilbage, det er svært at få kontakt, det er bedre ikke at provokere ham i en konflikt.
  • Pedantisk. Konkrethed, opbygning af en plan, streng overholdelse af alle punkter - en beskrivelse af denne type. De elsker alt for at være rigtige, derfor stiller de mange krav til andre.
  • Alarm. Det er nemt at bestemme din psykotype i dette tilfælde - individerne er genert, inaktive, bange for at træffe en beslutning. Uden hjælp fra en anden person er det meget svært for dem at handle i vanskelige situationer.
  • Følelsesbetonet. Sårbare, medfølende, subtile og impressionable natur. Når man beskæftiger sig med dem, skal man omhyggeligt vælge ord, men disse er meget pålidelige mennesker, fordi de er meget ansvarlige.
  • Demonstrative. Det vigtigste for denne psyko-magt. Jeg vil altid være i centrum for opmærksomhed og altid være leder, så slippe rygter og vævende intriger er en hyppig aktivitet.
  • Ophøjes. Sådanne mennesker lever med følelser, følelser, følelser. Kreativ og kærlig natur, reagere voldsomt selv på de små ting. Stemningen er foranderlig.

  Det er helt nemt at bestemme din egen psykotype og en anden person: en elsket, en elsket, en kollega. Der er dog flere andre måder at "finde dig selv", som andre forskere beskriver.

  Af C.G. Jung

  Den schweiziske psykolog Karl Gustav Jung skabte den første klassificering af menneskelige psykotyper. På grundlag af hans værker blev en af ​​de moderne videnskaber af personlighed udviklet - socionics. Denne retning studerer interaktionen mellem en person og omverdenen baseret på teorien om psykologi, sociologi, datalogi. I alt er der 8 psykologiske typer. Socionics går videre og bestemmer 16, som er baseret på to vigtigste - ekstroverter, introverts.

   Extroverts er defineret af flere psykologiske typer.

   • Logisk-intuitiv. En person ved præcis, hvad han har brug for, han starter nemt ny forretning, han kan risikere, men han vurderer dybt, hvad der sker omkring ham.
   • Logisk-sensorisk. Altid fuldfører arbejdet påbegyndt, praktisk, omgængeligt, tager sig af kære, men kan være skarpt og stædigt.
   • Etisk-intuitiv. En person er kendetegnet ved stærk følelsesmæssighed og kan forudsige kommende begivenheder ved at forberede dem på forhånd.
   • Etisk-sensorisk. Den har evnen til at udøve følelsesmæssig indflydelse på mennesker, og for en anden persons skyld kan ofre deres egne interesser.
   • Intuitiv-logisk. En sådan person er hurtigt træt af monotoni, der er mange nye ideer i hans hoved, som så let bliver realiseret.
   • Sensorisk-logisk. Sejr er, hvad der er vigtigt for denne person, selvom det skal opnås med magt. Han vil ikke adlyde andre, men at lede er en hobby.
   • Intuitiv og etisk. Tynder føles andre mennesker, kan derfor give praktisk rådgivning, støtte og ro.
   • Sensorisk-etisk. En ægte person er ikke almindeligt kendt, for for andre virker en sådan person usædvanlig. At kende de svage punkter i dit miljø, kan du bruge dem til manipulation.

    Blandt introverter udsender en række psyko.

    • Logisk-intuitiv. Han kan godt lide at kommunikere i det væsentlige, og tolererer ikke inaktiv chatter. Han finder svar på spørgsmål ved at tænke, og hvis dette ikke virker, begynder han at bruge intuition.
    • Logisk-sensorisk. Pedantic, elsker orden og rigor i alt, ser på alle ting i livet i det virkelige liv.
    • Etisk-intuitiv. Denne type personlighed har kvaliteterne hos en plejeperson. Naturen er sårbar, empatisk, kan give gode råd.
    • Etisk-sensorisk. I forhold til andre mennesker holder han psykologisk afstand og deler alle i "venner" og "ikke venner". Han ved, hvordan man står ikke alene for sig selv, men også for sine pårørende.
    • Intuitiv-logisk. Han kan ikke lide at tage risici, træffe beslutninger med forsigtighed, værdsætte komfort og kan ikke lide følelsesmæssige udbrud.
    • Sensorisk-logisk. Han gør alt arbejdet til tiden, verden omkring ham ved gennem følelser, skubber løgn fra sig selv.
    • Intuitiv og etisk. Kunne tiltrække folk, fordi han føler dem på et intuitivt niveau. Han bruger meget tid til sit udseende og hvile.
    • Sensorisk-etisk. Denne person kan lide at føle sig pleje fra andre, går ikke ind i konflikter og lider ikke af rutinemæssigt arbejde eller monotoni i livet.

    Ifølge J. Holland

     John Holland teknikken er nødvendig, så du nemt og hurtigt kan bestemme dine evner inden for fagområdet. Der er flere psyko.

     • Realistisk. Professioner, der kræver behændighed, aktivitet, arbejde med specifikke objekter. Find sig selv på det økonomiske område, i arbejde relateret til kemi, fysik.
     • Intelligent. Ofte bruger sådanne mennesker sig til videnskaben. Af deres natur er de fleste tilfælde introverter. Deres vurderinger er originale og uafhængige på grund af den analytiske tankegang.
     • Social. Extroverts, der stræber efter lederskab, konstant tilstedeværelse i samfundet. På grund af deres tendens til at undervise andre er fag inden for medicin, pædagogik og psykologi egnede.
     • Konventionel. Foretrækker at arbejde på den knurlede ordning, algoritme, er ikke bange for rutine. De føler sig rigtige på arbejdspladsen for en finansør, revisor, merchandiser og så videre.
     • Enterprising. Hovedtræk er ønsket om lederskab, så erhvervene er nødvendige, så du kan vise din status, lede andre mennesker. Fremragende muligheder vil være stillingen som diplomat, reporter, samarbejdspartner, leder.
     • Kunstnerisk. Intuition og fantasi, en kreativ tilgang til en situation er, hvad en sådan person er afhængig af på arbejdet. De har det godt i humaniora: historie, filosofi, lingvistik, kunst.

     Af Oldham Maurice

      En anden Oldham-Maurice-ekspert foreslog sin egen version af definitionen af ​​en psykologisk personlighedstype for videnskaben.

      • Flittig. I sit arbejde bruger han tid til detaljer, forsøger at forstå hvilken løsning der vil være den rigtige, og først da begynder han at handle. Opnår altid mål, da han følger stædigt dem. Overdreven udøvelse af excellence og workaholism kan dog skade mennesket selv.
      • Stædig. Ambitiøse, tillidsfulde, konkurrencedygtige personligheder, som ofte opnår succes i deres karriere. Men overdreven selvtillid og selvbestemmelse, kravet om konstant ros kan vende sig væk fra andre.
      • Hengiven. En sådan person adlyder altid vejledningen, andres meninger, er høflig og taktfuld med andre, men uden deres råd kan han ikke selv træffe en beslutning, som ofte forstyrrer sit eget liv.
      • Drama. En følelsesladet person, der kan lide at være midt i begivenhederne, dele nyheder, interessante historier og også være attraktive i udseende. Ulemperne omfatter overdreven dramatisering af situationen og ønsket om at være centrum for universet.
      • Vigilant. Forsigtige og uafhængige personer, der nemt træffer beslutninger alene. Det er dog meget mistænksomt, og i alle kan se et trick.
      • Sensitive. Det er vigtigt for sådanne psykotyper at være i et velkendt miljø for dem uden særlige ændringer. De er høflige og omhyggelige, ikke alle kan åbne og stole på.
      • Eventyrlystne. Han er ikke særlig bekymret over andre, tager altid nogen risiko, fordi de er fulde af mod og beslutsomhed. Sandt nok kan de være for impulsive og ofte bedrage til deres egen fordel.
      • The Hermit Enlige mennesker, der ikke har brug for virksomhed og kommunikation. Vis ligegyldighed til næsten alt.
      • Uselvisk. De elsker at være omsorgsfulde, lydige, ofte gøre ofre i strid med deres interesser.
      • Aggressiv. Formålagtig, vedholdende og vedholdende personlighed. De kan godt lide ansvar, de er ikke bange for hårdt arbejde, men de er for krævende og grusomme.
      • Alvorlig. De ser på tingene nøgternt, vurderer situationen realistisk og handler kun efter bestemte refleksioner. Selvkritik og lavt selvværd forstyrrer livet.

      Hver klassifikation afslører personlighedens psykologiske side på sin egen måde, men du kan bemærke fælles karaktertræk, der kombineres til en bestemt type.

      alternativer

      I den moderne verden er der blevet skabt hele retninger for offentliggørelsen af ​​den menneskelige psyko. For eksempel astrologi: takket være horoskoper og tegn på stjernetegn kan du bestemme de positive og negative aspekter af et barns karakter efter fødselsdato, fordi han endnu ikke kan manifestere sig i arbejde eller et hold på grund af sin alder.

      Det er også nemt at bestemme den psykologiske type personlighed ved hjælp af observationer af nogle detaljer. Lær karakteren i udseende er let, hvis du er opmærksom på nogle af nuancerne.

      • Øjne. Deep-set tale om en grådig og misundelig natur, bredt åben - om en drømmende person og lille - om nysgerrighed.
      • Næse. Holdere af strenge karakterer er lange og skarpe, en lille optur tilhører lunefuld og lidenskabelig folk, en bred kan tale om uhøflighed.
      • Mund og læber. En lille mund indikerer en svag karakter, en smal indikerer hemmeligholdelse. Hvis overlæben er større, er personen egoistisk, og hvis underlæben er målrettet.

      Det er interessant at genkende psykotypen i form af håndskrift: en stor tales om god natur, en lille taler om en skjult form, en lænende til venstre angiver egoisme, og en kaotisk stavning af ord betyder følelsesmæssig forandring.

      Du kan bestemme karakteren af ​​din yndlingsfarve:

      • rødt foretrækkes af aktive, målbevidste og modige personligheder, men hurtigmodig og lidenskabelig;
      • gul som pålidelige, balancerede mennesker med en kreativ tilgang til løsning af problemer;
      • grøn indikerer generøsitet, venlighed samt direktehed og udholdenhed i opnåelse af mål;
      • blå er farven på ro, beskedenhed, ansvar og god vilje;
      • Hvid foretrækkes af ansvarlige og organiserede mennesker;
      • sort er oprørens farve, derfor er en sådan person altid klar til kamp og lidenskab i sit liv.

      Der er lavet specielle tests i internetsiden, der hjælper dig med hurtigt og præcist at afgøre, om du tilhører en bestemt psykotype.

      Se endnu mere om psyko personlighedstyper i den næste video.

      Skriv en kommentar
      Oplysninger til reference. Må ikke selvmedicinere. For sundhed, altid konsultere en specialist.

      mode

      skønhed

      relationer