Personlighed psyko

Paranoid: karakterisering af personlighedstype og anbefalinger til interaktion med det

Paranoid: karakterisering af personlighedstype og anbefalinger til interaktion med det

deltage i diskussionen

 
Indholdet
 1. Hvad er denne psyko?
 2. Karakteristik og symptomer på paranoid personlighed
 3. Klassifikation af psykose
 4. Årsager til syndromet
 5. Terapimetoder
 6. Hvordan kommunikerer man med en sådan person?

Paranoid er en personlighedsforstyrrelse præget af akut mistillid hos andre. Folk med paranoid syndrom er mistænkelige, jaloux, de ser et trick i alt. En sådan person projekterer personlige konflikter mod andre, og det virker som om hans enkle handlinger styrer sig i hans retning og med et negativt mål. Nogle gange fører denne opfattelse af andres handlinger til paranoid aggression.

Hvad er denne psyko?

Fødslen af ​​en paranoid personlighedstype fører til paranoide lidelser og psykose. Mennesker med denne psykotype overfører personlige negative sider til omverdenen og begynder at bekæmpe dem og præsenterer dem som ydre trusler. Nogle gange er denne adfærd udtrykt i det normale område, det vil sige en person er alt for mistanke, han foretrækker først at starte et angreb, indtil de omkringliggende mennesker har angrebet sig selv. Men ofte bliver denne tilstand til klassisk paranoia, som genfødes i en psykiatrisk diagnose.

Blandt politikerne er der mange mennesker med en paranoid psykotype, for det er netop det område, hvor det er muligt at bekæmpe det faktum, at i denne persons syn er ondt. Som regel er det paranoide individer, der ofte finder sig i situationer med forfølgelse. Deres mistillid og mistanke synes at tiltrække problemer.

Personlighedsforstyrrelse som følge af udviklingen af ​​stigende symptomer på paranoid, bliver det et defekt karaktertræk, der forhindrer en person i at leve normalt og kommunikere med andre. Han er for egoistisk, mistænkelig, han er karakteriseret ved hævnen, alle handlinger fra andre mennesker virker fjendtlige for ham. I denne henseende viser paranoider ofte at være initiativtagerne til konflikter, de bekymrer sig for meget om enhver normal begivenhed i deres liv.

Sans for humor er ikke ejendommelig for paranoia, det værdsætter folk kun i forhold til sig selv og dens ideer. Han er irritabel, lunefuld, aggressiv, meget følsom overfor kritik. Ifølge ham, i enhver ubehagelig situation, er en anden skyldig, men ikke selv.

Karakteristik og symptomer på paranoid personlighed

Det primære symptom på en paranoid psykotype er ubegrundet mistanke. Paranoid beskylder konstant den elskede af forræderi, tvivler på troværdigheden og loyaliteten hos sine venner, mistænker forraadet af forretningspartnere. Enhver let eller endda komisk bemærkning opfattes af paranoid som en trussel og ydmygelse. Affektive reaktioner, utilstrækkeligheder, som ofte ledsager denne type psykose, virker vildledende for en normal person.

Sommetider ser patienten hallucinationer, hans foreninger bliver skrøbelige, visse tanker blokeres, han ser en negativ og fordomsret holdning til sig selv i alt. Blandt de paranoide karaktertræk er vindikthed, utilfredshed med alt, hvad der sker rundt, særligt udtalt. Endnu mindre problemer opfattes meget smerteligt af denne person. Alle disse symptomer bringer mange problemer til paranoide familiemedlemmer, dette udtrykkes både i personlige forhold og i det generelle livs adfærd, og derfor, når disse tegn optræder, anbefales det at søge hjælp fra en psykiater eller psykoterapeut.

Paranoid type karakter refererer til en sociopatisk accentuering. Et karakteristisk træk ved paranoid er også øget konflikt på grund af det stædige ønske om at introducere innovationer. Alle dem, der ikke deler sine synspunkter, ser denne mand som uærlig og ondskabsfuld. Det er kendetegnet ved adfærdens stivhed. Hvis de projekter, der foreslås af den paranoide årsag, kun er ligegyldighed eller nægter at acceptere dem, bliver han endnu mere vedholdende i at nå sit mål. Når man beskriver en paranoid personlighedstype, kalder eksperter ofte koncentration på opgavesættet, en lav evne til at forstå andre. Når disse symptomer begynder at manifestere sig stabilt over tid, bliver totalt i naturen og forårsage alvorlige vanskeligheder med social tilpasning, så taler vi allerede om paranoial psykopati.

Klassifikation af psykose

Den mest almindelige klassifikation af paranoid psykose baseret på varianter af vrangforestillinger.

 • Bullshit storhed. En person ser i sine supermagter, sammenligner sig med berømtheder, mytiske figurer, boghelte. Han tilskriver sine legendariske opdagelser. Hvis vildfarelser har udviklet sig på et religiøst niveau, skaber patienten sin egen kult.
 • Erotomanic nonsens. Ligner ovenstående mulighed, men i dette tilfælde ser patienten sig som en kærlighed inspiration til en berømthed. Normalt er disse platoniske følelser uden en intim komponent. Genstanden for kærlighed kan være lidt kendt for patienten.
 • Somatisk delirium. I denne situation er personen sikker på, at han har lidt en dødelig sygdom eller ser en fysisk skade i sig selv.
 • Brad af forfølgelse. Den mest almindelige mulighed. Påståeligt følger nogen altid patienten og hans nære mennesker for at forårsage skade på deres helbred.
 • Brad jalousi. I dette tilfælde er patienten sikker på, at hans anden halvdel ændres. Og ikke nødvendigvis ser han et trick i partnerens opførsel på nuværende tidspunkt, kan vrangforestillinger sprede sig i fortiden. Ofte er denne form for vildfarelse modtagelig for paranoia, som er blevet forstyrret af alkoholisme.
 • Uspecificeret version af vildledende lidelse. Denne situation kan kombinere flere typer på én gang.

Nogle gange er nonsens svært at tildele til enhver gruppe. For eksempel forestiller patienten sig selv en varulv eller repræsenterer, at alle mennesker er blevet erstattet af deres tvillinger.

Årsager til syndromet

Det er svært at identificere en faktor, der har indflydelse på dannelsen af ​​paranoid personlighedsforstyrrelse. Der er normalt flere grunde til dette. Blandt dem er det almindeligt at udelukke følgende teorier.

 • Genetiske årsager. Forstyrrelsen kan skyldes arvelige faktorer, men trinnene med at vedtage paranoide egenskaber fra en slægtning er endnu ikke blevet undersøgt i detaljer.
 • Levevilkår og uddannelse. Paranoid syndrom ses hyppigere hos mennesker, der blev opdraget i dysfunktionelle familier eller udsat for seriøse uddannelsesforanstaltninger.
 • Skuffelse hos andre. Hvis en person er blevet offer for bedrageri og latterliggørelse, eller hvis han er blevet bevidst såret, øges hans mistillid og mistanker kraftigt, hvilket senere fører til psykisk lidelse.
 • Fysiske lidelser Aterosklerose, læsion og syfilis i hjernen - alt dette kan signifikant påvirke dannelsen af ​​paranoid psykose. Sygdomme i fordøjelseskanalen, neuroendokrine sygdomme eller endda somatiske problemer kan forårsage syndromets manifestation.

Terapimetoder

For at undertrykke symptomerne på paranoid og slippe af med sygdommen, er det nødvendigt at identificere årsagen til hændelsen og forsøge at forstå det. Situationen kan fuldstændigt rettes, hvis behandlingen rettes til tiden. De mest almindelige terapimetoder er:

 • brug af lægemidler
 • adfærdsmæssig behandling
 • kognitiv psykoterapi;
 • brug af teorien om objektrelationer.

Hvis en medicinsk behandlingsmetode vælges, anvendes oftest antidepressiva, vitaminer, antipsykotika, hypnotika, sedativer. Men alt dette bør ordineres af en læge, selvbehandling kan forværre situationen.

Du kan tage en psykoterapeutisk kurs. Hans valg bør også være baseret på anbefalinger fra en specialist. Virkningsmekanismen afhænger af sværhedsgraden af ​​sygdommen og sværhedsgraden af ​​symptomer; i løbet af klasserne kan lægen justere behandlingsregimen.

Normalt, efter et sådant kursus forsvinder symptomerne på psykose, adfærd bliver mindre aggressiv, patienten begynder at vise mindre utilfredshed. Denne metode er rettet mod selvbevidsthed om patientens problemer, lægen lærer patienten at undgå konfliktsituationer.

Fremskridt i terapi er bestemt af graden af ​​paranoid bevidsthed om, at han ikke er centrum for universet, der er andre mennesker, der har en mening, der adskiller sig fra hans synspunkter, og det skal overvejes. Det viser sig, at patienten er utilfreds med mennesker med de kvaliteter, der ofte er hans egne kvaliteter og ønsker.

Hvis terapien ikke er startet i tide, vil paranoide ideer blive endnu mere udtalt med alderen. Du bør heller ikke afbryde behandlingen, hvis det ser ud til at være ineffektivt: ofte foregår behandlingsprocessen i lange måneder og endda år, men en appel til en højt kvalificeret specialist giver et varigt resultat i form af at reducere symptomerne på lidelsen.

Hvordan kommunikerer man med en sådan person?

Hvis der er behov for at kommunikere med en person som har en paranoid personlighedstype, brug følgende tips.

 • Det anbefales at undgå et paranoid argument. Det er umuligt at få det ud af jorden. Lad ham føle sig som en vinder.
 • Vær høflig over for ham, følg de almindeligt accepterede regler for adfærd.
 • Ikke kritiser paranoia. Dette gælder især for hans syn på sig selv.
 • Tal ikke om paranoid dårligt bag din ryg, han er i stand til at finde ud af det og komme i raseri.

Disse er generelle regler for kommunikation i enhver situation, men det afhænger alt af omstændighederne. Hvis chefen er paranoid, så er der to måder ud: at forlade arbejdet eller tjene ham trofast og trofastt. Hvis der opstår en konflikt med en paranoid medarbejder, anbefales det først og fremmest at konsultere en advokat. Når en slægtning bliver paranoid, er det nødvendigt at konsultere en psykiater.

Der er flere andre opgaver i selskab med en person med paranoid personlighedsforstyrrelse. Som allerede nævnt er det umuligt at overbevise ham om sin egen position, men man kan forsøge at komme ind i et argument med brug af kloge tricks. For eksempel kan du stå på hans side og bevise effektiviteten af ​​hans egne synspunkter. En paranoiaki, for hvem et tab i en tvist er ensbetydende med døden, vil igen begynde at bringe argumenter, men allerede imod hans synspunkt, ubevidst enig i modstanderens første mening.

Hvis sælgerens kunde er paranoid, og han nægter at købe produktet, fordi prisen er for høj, så kan du tilbyde ham en værre mulighed, så han er overbevist om, at den originale kopi var bedre. Samtidig skal paranoiden være overbevist om, at han selv kom til denne konklusion: ikke pålægge varer på ham, overbevis ikke om noget, insisterer ikke på at købe.

Bare tørt meddele, at om nødvendigt er klar til at give oplysninger af interesse.

Om hvad du skal gøre, hvis hovedet er paranoid, se næste video.

Skriv en kommentar
Oplysninger til reference. Må ikke selvmedicinere. For sundhed, altid konsultere en specialist.

mode

skønhed

relationer