Personlighed psyko

Komplet karakterisering af schizoid personlighedstypen

Komplet karakterisering af schizoid personlighedstypen

deltage i diskussionen

 
indhold
 1. Generelle egenskaber
 2. klassifikation
 3. årsager til
 4. terapimetoder
 5. Tilpasning i samfundet

Hver person er udstyret med visse karaktertræk, som i kombination giver ham mulighed for at tilskrives en eller anden psykologisk type. Det sværeste i diagnosen og behandlingen er skizoid personlighedstypen, der er karakteriseret ved isolation og reticens. Sådanne personer står stærkt ud mod andre menneskers baggrund, da de har atypiske interesser for samfundet.

Generelle egenskaber

En schizoid er en person, der har en psykologisk lidelse, udtrykt i et øget behov for sikkerhed. Han skal være så sikker som mulig, og derfor søger han beskyttelse på ethvert sted og sted.

Personer med schizoid psykisk lidelse er ekstremt sjældne. De adskiller sig i ikke-standard adfærd, som ofte skræmmer samfundet. For eksempel værdiansætter de personlige plads for meget og kan ikke lade en fremmed i det. Disse personer er som regel opmærksomme på deres ejendommelighed, men de kan ikke lide andre at nævne dem.

For at sikre deres egen sikkerhed schizoider bruge metoden for social frigørelse De føler sig behagelige at være alene og knyttet til drømme og fantasier. På trods af dette er disse mennesker ikke fremmede for menneskelige oplevelser, de prøver bare med al deres magt for at undgå negative følelser.

En person med en given personlighed accepteres sjældent af samfundet, han er i stand til at se, hvad andre ikke ser. Denne funktion forårsager schizoid at engagere sig i enkeltaktiviteter, såsom meditation eller en slags kreativitet. Fjernelse og nærhed af personlighed skjuler normalt ønsket om at være meningsfuldt for deres kære. Men da en person ikke ved, hvordan man opbygger langsigtede relationer og hurtigt bliver træt af kommunikation, opstår intimitet ikke. Dette fører til, at schizoid føles mere behageligt i et samfund af dyr eller små børn.

Sommetider er schizoid lidelse forvirret med autisme. De er forenet af et modvilje mod øget opmærksomhed. Men i modsætning til autister er schizoider i stand til at udtrykke følelser og kan forstå andres følelser. De er meget kloge og talentfulde, men har intet ønske om at erhverve tætte og langvarige kontakter.

Det er muligt at afsløre skizoidforstyrrelser i tidlig barndom. Et barn med denne sygdom overreagerer til eksterne stimuli, som f.eks. En høj lyd eller et stærkt lys. Enhver ændring i situationen kan give ham ubehag, udtrykt i løsrivelse og græd. Sådanne børn kan ikke lide tæt kontakt og gøre deres bedste for at bryde fri fra deres forældres hænder, de kan endda give op deres bryster tidligt for at sikre integritet og integritet. Nogle gange associerer unge mødre dette med barnets følsomme hud eller tilstedeværelsen af ​​smerte, når de sutter brystet.

At identificere schizoid accentuering, det vil sige hypertrofieret udvikling af visse kvaliteter mod andres baggrund, kan allerede være i 2-3 år. For at gøre dette skal du være opmærksom på barnets adfærd og identificere de vigtigste funktioner.

symptomer:

 • følelsesmæssig frigørelse;
 • hyppig ensomhed
 • vanskelig tilpasning i nye forhold
 • krænkelse af generelle regler og forskrifter
 • ignorere miljøet
 • isolation;
 • voldelig fantasi;
 • manglende evne til at udtrykke varme følelser.

mænd

I voksenalderen bliver skizoid syndrom mere og mere tydeligt.Så mænd med denne lidelse i kommunikation udtrykker upartiskhed og løsrivelse, som for mange kvinder synes at være et bestemt træk ved naturen. Sådanne personer kan opføre sig aggressivt og mærkeligt, men kun til personlig beskyttelse.

Ved håndtering af det modsatte køn opfører sådanne mænd løsrevet, hvilket kan fortolkes som uinteresseret. Det er lettere for dem at bringe en ledsager til et afsides sted og tilbringe tid i stilhed end at spilde energi på smukt frieri og gå til restauranter. Fra disse menneskers side virker kedeligt og nærig, og derfor fortsætter kommunikationen normalt ikke.

kvinder

I forbindelse med en schizoid kvinde kan du også mærke kulden og løsningen. Hun ville hellere vælge et ensomt sted, end hun ville have det sjovt med venner. Store skarer af hendes trætte.

At identificere en sådan person kan være i udseende. Som regel ser det ud til at være ekstraordinært. For eksempel kan denne person roligt komme til et forretningsmøde i en lys sommer kjole og en åbent hat, helt uvidende om at hun ser ud af sted. For en schizoid kvinde er selvudfoldelse vigtigere end de normer, der pålægges af samfundet.

En pige med schizoid syndrom er ikke særlig bekymret for udseende. Denne kvalitet er iboende hos mænd med denne lidelse. Udseende spiller en mindre rolle for dem, og sådanne folk vil hellere skjule pletten end forsøge at vaske det ud. I hverdagen har de også et rod, hvor skizoiderne selv er komfortable nok.

  Kvinder af denne type personlighed tolererer ikke invasion af deres personlige rum, og kan derfor ikke erhverve kærlighedsforhold. De ændrer deres stemning dramatisk og vender sig fra en venlig dame til en lukket og utilgængelig person. Frygt for fysisk intimitet får ofte piger til at bevæge sig væk fra relationer med mænd. Hvis mennesker med en schizoid type alligevel er enige om intime forhold, så gør de det uden følelser. De kan have familier, have børn, men vil forblive mysterier for deres ægtefæller.

  klassifikation

  I psykologi er der flere klassifikationer af accentuationer, som gør det muligt at tildele en person med schizoid lidelse til en bestemt subtype.

  Af leonhard

  Således afslørede den tyske psykolog K. Leonhard de typer accentuationer i henhold til personlighedens karakter, karakter og type som helhed. Han udpegede en demonstrativ, pedantisk, fast, ophidset, hyperthymisk, dysthymisk, cyklotymisk, ophøjet, nervøs og følelseslad personlighed.

  • Således bestemmes en demonstrant af et ubevidst psykologisk forsvar, udtrykt i fjernelse fra hukommelsen af ​​øjeblikke, der kan skade psyken. En sådan person er tilbøjelig til løgne, som ifølge hans mening er ren sandhed. Distinguishes denne type øget følelse af selvmedlidenhed.
  • Men den pedantiske personlighed er præget af overdreven bekymring. I alt og overalt søger et sådant individ fejl, hvad der forårsager intern stress.
  • Den fastlåste person kan ikke hurtigt skifte fra en oplevelse til en anden, hvilket får dem til at vende tilbage fra tid til anden til de levede fornemmelser.
  • I en spændende type observeres ofte intolerance manifesteret af udbrud af vrede og fysisk indvirkning. Jo lavere et intellektuel evner er, desto mere udtalte manglen på tilbageholdenhed.
  • Den hyperthymiske psykotype har et optimistisk syn på livet og ser på alvorlige ting for let. Mens de dysthymiske arter er karakteriseret ved øget alvorlighed og pessimisme, som ofte manifesteres i en tendens til depressive tilstande.
  • Cyclothic personlighed kan ændre sin adfærd afhængigt af situationen. Men en ophøjet person opfatter verden rundt for tæt og er derfor tilbøjelig til hyppige humørsvingninger.
  • Anxious type er begrænset og ikke selvsikker.En sådan person kan være uartig eller uhøflig, men kun hvis han føler angst og usikkerhed.
  • En følelsesladet person giver for meget tid til personlige oplevelser. Han er kendetegnet ved sin venlighed og oprigtighed, som er let at opdage takket være en udtalt ansigtsudtryk.

  Ifølge psykologer er der ingen integreret type personlighed. Som regel er en psykotype tæt forbundet med en anden. For eksempel kan en schizoid kombinere kvaliteterne af en demonstrerende og spændende person.

  Ifølge licko

   En anden psykolog, A.E. Lichko, mente, at accentuering bestemmer karaktertræk og ikke personlighed som helhed. Efter hans mening kan nogle kvaliteter ændre sig under eksternt pres.

   1. En psykiatrisk schizoid ved ikke, hvordan man arbejder i et hold og kan ikke bære ansvar for andre. Han har stor viden, men kan ikke stemme sine tanker på grund af ubeslutsomhed og alarmerende mistænksomhed. En sådan person er bestemt af et svagt nervesystem og en tendens til apati.
   2. Følsomt skizoid er præget af øget følsomhed og skrøbelig intern organisation. Han ved ikke, hvordan man oplever problemer og holder fornærmelser meget længe. Manglende evne til at tilgive lovovertræderen fører til, at en sådan person konstant ruller i hovedet, hvad der skete, hvilket bringer sig til neurastheni. Resten af ​​individet med denne lidelse er genert og samvittighedsfuld.
   3. Hysteroid schizoid har et behov for dyb ensomhed og behøver slet ikke nogen PR. Han kontakter kun med presserende behov. Sommetider skaber denne type omkring sig en lille gruppe mennesker, som lejlighedsvis vil bruge tid.

   Schizoid lidelse kan manifestere sig i to stater.

   1. Paralytiske - bestemt af autistiske træk I dette tilfælde skelnes patienterne af overdreven følsomhed og dårligt udtrykt selvforsyning. De overreagerer til negative begivenheder og tolererer ikke tvister og skandaler.
   2. Stenichny - udtrykt i forøget præstation i en begrænset aktivitetsform. Disse individer handler altid forsigtigt og forsigtigt og er også præget af despotisme og lyst til magt. En schizoid schizoid er ikke i stand til at erhverve venlige relationer og ved ikke, hvordan man arbejder i et hold.

   Sommetider er schizoid lidelse lig med skizotypiske, da de har lignende symptomer. Så det er muligt at bestemme schizoid fra en tidlig alder, men skizotype udvikler sig ofte i voksenalderen. Schizotypisk lidelse har alvorlige symptomer, der manifesterer sig i obsessiv frygt, aggression, udbrud af vrede og hallucinationer.

    Det er muligt at identificere skizotymi i en tidlig alder med følgende tegn:

    • barnet spiser kun mad fra en bestemt skål, uden at genkende den anden;
    • barnet har panikstilstand eller aggression, hvis hans ting ikke er på deres pladser;
    • Shizotim vil ikke tage noget fra en fremmed;
    • denne sygdom er karakteriseret ved tab af koordination, barnet konstant snuble og taber balance;
    • angreb fører til blødgøring og stærk afslapning af kroppen.

    Den væsentligste forskel mellem disse to sygdomme er, at skizotymi i modsætning til schizoidforstyrrelsen ikke behandles.

    årsager til

    Til dato er der ikke en enkelt bevist årsag, der kan udløse udviklingen af ​​en schizoid psykotype. Alle teorier er kun baseret på antagelser.

    • Nogle psykologer mener, at udviklingen af ​​denne psykopati opstår som et resultat af et uopfyldt kommunikationsbehov. De antager, at sådanne børn er født i dysfunktionelle familier, hvor der ikke er kærlighed og gensidig forståelse. Siden barndommen føler disse personer forældrenes fjendtlighed, og derfor trækker de sig ind i sig selv og er udelukket fra andre mennesker.
    • Andre forskere foreslår, at denne psykiske sygdom opstår på baggrund af manglende evne til at skabe et behageligt miljø omkring sig selv. Schizoider kan ikke acceptere deres egne mangler og er ikke i stand til at overleve tilbageslagene, og derfor føre et tilbagestående liv.
    • Der er en version forbundet med de kognitive områder af mental aktivitet. De er bestemt af uskarphed af tanker og kompleksitet af opfattelsen. Sådanne patienter kan ikke forstå folkets følelsesmæssige tilstand og er derfor simpelthen ikke i stand til at reagere på andres følelser. Dette koncept indebærer en langsom udvikling af tale- og motoriske færdigheder hos børn, uanset intellektuelle evner.

    De fleste psykologer var enige om, at schizoid typen udvikler sig i nærvær af flere faktorer. Det kan være en kombination af biologiske, genetiske, sociale og psykologiske forhold, som påvirker dannelsen af ​​personlighed.

    terapimetoder

     Psykoterapi er almindeligt anvendt til at behandle personlighed schizoid accentuering. Men hvis patienten har tilknyttet psykiske sygdomme, skal lægemiddelbehandling anvendes.

     Den psykoanalytiske tilgang hjælper bedst i kampen mod denne lidelse. Det indebærer et langt arbejde hos en psykolog, der skal handle så omhyggeligt som muligt og hele tiden opretholde en afstand. Lægen bør ikke fokusere på patientens egenskaber og fokusere på hans originalitet. Achievement og tillid kan kun opnås ved at demonstrere vedtagelse af ikke-standardiseret schizoid tænkning.

     Du skal forstå, at få mennesker med en sådan afvigelse vil uafhængigt acceptere problemet og bede om hjælp. Som regel kommer sådanne personer til en aftale med en specialist under pres af et nært miljø. I dette tilfælde er det usandsynligt, at terapi giver den ønskede virkning.

     Det er muligt at hjælpe patienter med at klare deres tilstand gennem gruppeterapi, hvor personer kan acceptere sig selv gennem undersøgelsen af ​​sådanne mennesker. Til behandling skaber et behageligt miljø med henblik på en følelse af fuldstændig sikkerhed. Selvfølgelig kan ikke alle enkeltpersoner slappe af i et ukendt sted og stole på fremmede, men med konstant kontakt kan man opnå deltagelse i en sådan behandling.

     I kognitiv terapi anvender lægen metoder baseret på følelsen af ​​positive følelser. Patienten er inviteret til at studere hele rækken af ​​følelser og give mulighed for at forstå hver af dem. I fremtiden skal schizoid lære at udtrykke positive følelser i behagelige livssituationer.

     For at opnå det bedste resultat deltager personer med en schizoid psykotype ikke kun i psykologiske træninger, men deltager også i rollespil og tager lektieopgaver. Ekstra klasser kan fremskynde tilpasningsprocessen og lette tegnene på frustration.

     En person med schizoide tilbøjeligheder skal lære at opleve positive følelser og opbygge venlige kontakter. Det er nødvendigt at begynde arbejdet i et velkendt miljø, der efterhånden forlader komfortzonen.

     Tilpasning i samfundet

     Socialisering for mennesker med schizoid lidelse er ikke signifikant, da de opfatter verden anderledes. Sådanne personer accepterer ikke de almindeligt accepterede regler og bestemmelser, og derfor vanskelige at tilpasse sig samfundet. Derudover opstår problemer i kommunikationen ofte på grund af et slurvet udseende og manglende evne til at opretholde ordren.

     På trods af ekstern løsrivelse og usociation har mennesker med schizoid accentuering udviklet intellekt og kreative evner. Derfor er det vigtigt for dem at have nogen tæt på dem, der vil hjælpe dem med at erhverve sociale færdigheder for schizoider med det formål at udtrykke sig selv. Kun med ekstern støtte kan sådanne personer opnå en høj karriereposition og modtage universel anerkendelse.

     For en schizoid at føle sig sikker, er hans gradvise inddragelse i enhver form for aktivitet nødvendig. For eksempel, for at vænne sig til en person, skal du først begynde at kommunikere i selskab med en velkendt person, og gradvist flytte til dialog. Forældre i en tidlig alder bør indgyde et sådant barn i en sådan følelse af ansvar og selvtillid. De skal tage deres børn til forskellige arrangementer, samt at besøge offentlige steder og forskellige myndigheder. Således vil schizoid lære at være i samfundet og udføre simpel for almindelige mennesker handlinger.

     Med hensyn til professionelle aktiviteter kan folk med denne psykotype udvikle sig i et erhverv, der involverer et enkelt arbejde. De kan lave fremragende historikere, matematikere, fysikere, forfattere, revisorer og analytikere. På trods af den udprægede motoriske ubehagelighed er schizoider flydende i musikinstrumenter og kan forbinde deres liv med musik. De vil lave fremragende pianister, guitarister, tunere af musikinstrumenter mv.

     På grund af ikke-standard tænkning og tilstedeværelsen af ​​kunstnerisk smag kan en sådan person finde sin plads i filmindustrien og dramaet. Han er i stand til at indsamle nogle kedelige tanker og gøre dem til en interessant ide, som senere vil glædeligt overraske folk.

     I deres arbejde er skizoider vant til at stole på deres egen styrke. De er passive og trægte, men når de løser ekstraordinære opgaver, kan de vise hidtil uset hastighed. Efter at have fundet et job, de kan lide, kan sådanne mennesker vise god produktivitet. Ellers vil arbejdstiden for dem blive en tung byrde.

     Om hvem skizoidet, se følgende video.

     Skriv en kommentar
     Oplysninger til reference. Må ikke selvmedicinere. For sundhed, altid konsultere en specialist.

     mode

     skønhed

     relationer