Personlighed psyko

Karakteristik af epileptoid personlighedstype

Karakteristik af epileptoid personlighedstype

deltage i diskussionen

 
Indholdet
 1. Hovedfunktioner
 2. Årsager til dannelse
 3. Samspil med andre personligheder
 4. Kompatibilitet med andre temperamenter
 5. Adfærdsmæssige korrektion metoder

Blandt følelsesmæssige mennesker, der er kendetegnet ved deres impulsive karakter, besidder epileptoid personlighed et særligt sted. Psykiatrien betragter ikke funktionerne i epileptoids adfærd som en sygdom, men deres kommunikationsform med andre viser en dyb disharmoni mellem sådanne menneskers indre og ydre verden. Ud fra medicinsk synspunkt kræver denne karakterisering ikke terapeutisk indblanding, men det er særlig vigtigt at lukke mennesker og mennesker omkring.

  Hovedfunktioner

  Epileptoid type - en variant af dannelsen af ​​personlighed, der er grundlagt fra fødslen. Det er præget af øget excitabilitet og tilbøjelighed til at provokere konflikter. Personer med epileptisk accentuering har en overvejende atletisk-dysplastisk form for forfatning. Disse er langsomme, tilbageholdt i personlighedens følelser, ude af stand til at vise sentimentalitet og ømhed.

   Psykotypen skelnes mellem følgende karakterbeskrivelser:

   • epileptoider skaber omkring sig et ideal, efter deres mening, verden og nidkært opretholder upåklagelig orden i det;
   • de er irriteret af andre adfærd, som er uenige med et personligt syn på livet;
   • holde øje med andres handlinger og gå ikke glip af muligheden for at kommentere eller kritisere enhver handling, der ikke svarer til deres mening.

   Adfærd hos en person med epileptoid accentuering er karakteriseret ved hæmning med lejlighedsvis udbrud af vrede eller aggression mod stimulus. I tilbageholdelsesperioden overvåger de nøje andre, studerer deres adfærd og søger en grund til at understrege fejl og mangler. Ofte bliver genstanden for irritation et objektivt eller subjektivt faktum, som i lang tid forårsager alarm eller angst. Et eksempel kan være trivielt ved første øjekast ting: højt latter, musik, ukorrekt placeret ting og meget mere. De akkumulerede følelser hældes i en nervøs sammenbrud ledsaget af fornærmelser, uanstændigt ordforråd og angreb.

   Epileptoider er kendetegnet ved utroligt udholdenhed, når de er træt. I kredsen af ​​deres bekendte er de anset for at være perfektionister, der er i stand til at bringe noget upromiserende projekt til de ledende stillinger. De kan ikke lide en pludselig ændring af livsforholdene, de reagerer negativt på kritik, derfor gør de alt for at undgå at underkastes nogen på arbejde og i erhvervslivet. Kan ikke kompromittere.

   Epileptoid beviser sin sag under ingen omstændigheder. Hans opførsel involverer ikke diskussion, det er helt kategorisk, kræver fuld godkendelse og indsendelse. I håndteringen af ​​velrenommerede mennesker er i stand til at demonstrere høflighed, troværdighed for at tjene respekt for din modstander.

   Blandt de positive kvaliteter er:

   • Læn dig på ejendom;
   • pænheden;
   • punktlighed;
   • streng overholdelse af deres egne regler og instruktioner
   • evne til at tænke uden for boksen;
   • kreativitet.

   Men der er en række ulemper.

   • Hypokondrier og rancor. Let spændende, beruset type, mangler ikke en mulighed for at minde lovovertræderen sin holdning til de erfarne omstændigheder. I et glædeligt og ophøjet humør er de i en tilstand af adrenalin og nervøsitet.
   • Scrupulousness, tendensen til gentagne gange at udføre den samme handling.
   • Forulempelse.Sæt sig fast på en bestemt tanke eller situation, og sætte din mening på andre.
   • Gnier. Overdreven frugalitet og uanstændighed skaber et ubehageligt indtryk, når man møder, og derfor opretholdes venlige forbindelser med epileptoidet med vanskeligheder.
   • Manglende evne til sympati, medlidenhed og udtryk for positive følelser.
   • Karakteristisk nærhed af interesser og konservatisme.
   • Skarpe humørsvingninger, looping på følelser, oplevelser og holdninger til bestemte forhold.
   • Grudge, hævn, egoisme og berøring.

   Den specifikke holdning til miljøet og tørsten til at kontrollere, hvad der sker, gør folk med accentuering uundværlig i sådanne erhverv: ledere, forretningsmænd, revisorer, sekretærer. De er i stand til at sikre orden i dokumentationen, fakturaer, levering og accept af varer, påvisning af manglende overholdelse af de etablerede krav. På trods af deres begrænsede udsigter og ensidighed kan de systematisere det kaos, der er opstået, for at etablere orden og disciplin. Hvis de omkringliggende mennesker hjælper epileptoidtilpasningen i det ydre miljø, lærer at klare udbrud af vrede og spontan aggression, så kan individuelle kvaliteter styres langs en bestemt vektor, hvor en person er i stand til at opnå personlig vækst og økonomisk stabilitet.

   Årsager til dannelse

   Blandt de sociale faktorer bidrager til dannelsen af ​​epileptoid accentuation er der:

   • ugunstige levevilkår
   • ufuldstændig familie
   • forældre skilsmisse i tidlig barndom eller ungdomsår;
   • psykologiske traumer;
   • afhængighed af dårlige vaner.

   Den epileptoide personlighedstype er dannet i barndommen og (i modsætning til andre accentuationer, der forsvinder med tiden) er fast knyttet til personligheden, danner derfor et udtalt billede af moden alder. Psykologer diagnosticerer epileptoid type i henhold til specielle test af angst, frygt og neurotisk skala.

   I den tidlige barndom berører de karakteristiske manifestationer af epileptoid accentuering forældrene. Det giver dem glæden at se barnets skinne i sit værelse, omhyggeligt folde legetøj, fjern skålene fra bordet. Periodisk nervøsitet og udbrud af vrede opfattes som en fornærmelse, og i adolescens matches de med hormonaktivitet. Denne type personlighed står i modsætning til alt, hvad der strider mod etablerede meninger og livsprioriteter.

   Med alder forårsager stædighed og pretentiøsitet store problemer. Hvis han i sin modne alder ikke erhverver autoritative værdier, skitserer han et ideal for sig selv og følger tydeligt hans yndlingsprioriteter. Det definerer således systemet med personlig komfort og stabilitet, som følger sig selv og underordner tætte mennesker.

   Samspil med andre personligheder

   Øget spænding og lidenskab forårsager negative følelser hos andre. Samtidig bør slægtninge lære at de accepterede normer i samfundet ikke hæmmer personlige epileptoide udbrud: de kan svigte andre, finde fejl, provokere dem til at frigive følelser for at bevise deres overlegenhed. Ethvert forsøg på at etablere kontakt vil blive taget som indblanding i privatlivets fred eller en måde at ændre verdens syn på os omkring.

    Midt i en konflikt mister epileptoid kontrollen over sig selv. Ethvert forsøg på at stoppe ham med argumenter, anmodninger eller anbringender vil ikke blive kronet med succes. Den eneste måde, som epileptoid forstår, er en passende modvilje mod en modstander af lige fysisk styrke og intelligens.

    Kompatibilitet med andre temperamenter

    Den epileptoid type med hysteroid vil kunne kommunikere, hvis de kan stole på hinanden og finde den rigtige tilgang. Hvis epileptoid typen tilhører en mand, vil partnerne kunne finde et fælles sprog hurtigere end omvendt.En kvinde bygger en adfærdsmodel, hvor hun bliver en manipulator, men manden bemærker ikke dette, som en mester i huset.

     Forholdet til paranoider kan udvikle sig sikkert, hvis epileptoidets arbejde og karriereudvikling er direkte afhængig af den paranoide personlighedstype. Epileptoider beundrer ledere og genier. Især når det drejer sig om det finansielle og materielle system og regeringsstrukturer. Personer med kreativitet forårsager ikke personlig interesse, og i nogle tilfælde bliver der grund til kritik og spottende diskussion.

     En vellykket sammenslutning af psykologer forudsiger med følelsesmæssige eller psykastheniske. Disse forhold vil blive bygget på de traditioner, hvor manden vil besætte det dominerende sted i familien, og konen vil give den ønskede fred og perfekt orden i huset. Problemet kan skyldes undertrykkelsen af ​​anden halvdel, hvis ægtefællen giver dig mulighed for at behandle dig selv på en uværdig måde.

     Der ses radikalt forskellige syn på livsforhold mellem epileptoid og hypertym. Og forholdet mellem de to epileptoider er muligt, hvis begge parter lærer at kompromittere og afvigende behandle hinandens karaktertræk.

     For harmonisk kommunikation i et samfund skal hurtighærdede mennesker følge visse regler, ellers bliver kommunikation med andre umuligt.

     Adfærdsmæssige korrektion metoder

     Klassisk psykiatri betragter mennesker med epileptoid accentuering som personer, der ikke kræver medicinsk og psykologisk korrektion. Derfor er behandling i udbrud af vrede og ukontrolleret aggression uberettiget. Korrektion af epileptoidets adfærd er social tilpasning med involvering af psykologer og lærere. I tilfælde af arvelig patologi eller hovedskader anbefales det at blive undersøgt af en neurolog for at differentiere med epilepsi eller andre neurologiske lidelser. Af stor betydning i udjævning adfærd af en accentueret personlighed er skabelsen af ​​et harmonisk miljø.

      Til korrektion af adfærd anvendes forskellige metoder.

      • Den mest gunstige er metoden til at skabe en situation med personlig accept, hvor det er nødvendigt at yde maksimal støtte til alle virksomheder af faglig og personlig karakter. I første fase er det nødvendigt at tilpasse en person på et sådant aktivitetsområde, hvor hans nøjagtighed og pedantry vil finde værdig brug. Derefter gradvist afgrænse forholdet til arbejde, hvor han skal være opmærksom på de små ting med et personligt liv. En person må lære ikke at se fejl i andre mennesker og vise loyalitet overfor andre.
      • Systemet med personlige prioriteter hjælper personer med epileptoid type til at orientere sig i omverdenen. Derfor er det nødvendigt at danne et klart hierarki for efterligning af betydningenfulde menneskers adfærd for emnet.
      • Alle typer terapeutisk korrektion udført i en tilstand af relativ følelsesmæssig fred. Ethvert forsøg på at modstå et epileptoid i en tilstand af overekspression vil føre til angreb af aggression eller angreb.
      • Psykologi og dets midler, der er acceptable for andre psykotyper, påvirker ikke epileptoid. Forsøg på at skifte opmærksomhed, rolige ord eller handlinger til sådanne personer er ikke gældende. Først efter at have overlevet krisen, er de klar til at lytte til kommentarerne på deres egen måde, men slægtninge bør holde sig til en rolig tone for ikke at provokere gentagne aggression.

      En kort beskrivelse af epileptoid personlighedstypen findes i videoen nedenfor.

      Skriv en kommentar
      Oplysninger til reference. Må ikke selvmedicinere. For sundhed, altid konsultere en specialist.

      mode

      skønhed

      relationer